
Moringa se svrstava u najhranjiviju biljku na zemlji sa preko 90 hranjivih materija.
Bogata je vitiaminima, proteinima, aminokiselinama, fitohemikalijama, hlorofilom i jos mnogo toga.
Moringa oleifera se takodje naziva i drvom zivota a potice prvobitno iz Indije, gde raste izmedju ostalog u podnozju Himalaja.
Posto Moringa povecava proizvodnju mleka u laktaciji majke i njihova deca su narocito dobro snabdevena vitaminima i ostalim hranjivim materijama, ovu biljku nazivaju na Filipinima „najbolji prijatelj majki“.
Moringa drvo je manje vise slucajno otkriveno od americkih strucnjaka i naucnika.
Oni su bili zapanjeni kada su saznali da je Moringa drvo vec bilo siroko poznato u dravnim azijskim umetnostima lecenja.
U Indiji, Kini i pojedinim africkim zemljama se Moringa od davnina koristi kao sigurna dodatna ishrana bolesnih. Iznad svega su svestenici u starom Tibetu izuzetno cenili ovu biljku tokom mnogih vekova.
Nakon detaljnih biohemijskih analiza potvrdjeni su zdravstveni aspekti ove cudotvorne biljke.
U ajurvedskoj medicini je Moringa jedna od primarnih biljaka i pripisuju joj se lekovita svojstva u lecenju od preko 300 bolesti.
Sok od Moringe je sastavni deo tradicionalne azijske umetnosti lecenja i takodje je poznata kao „ drvo Sahijan“.
Njegove plodove, arapski indijci sa ostrva Sansibar – ostrvo zacina – nazivaju „Singu – voce“.
Semenke sadrze do sada najstabilnija biljna
ulja. Moringa ulje je u negovoj stabilnosti bolje od maslinovog ulja i veoma je
dugotrajno i izdrzljivo.
Ne postoji ni jedno drugo zeleno povrce, koje sadrzi vise vitamina A, u obliku karotena, nego sveze lisce Moringa drveta.
Sta je Moriveda?
Moriveda je mesavina lista razlicitih sorti biljaka Moringa i prirodnih biljaka iz najboljih svetskih regiona uzgajivaca.
Moriveda je zdravi energetski stimulator i daje telu sve, sto je potrebno za uravnotezenu i zdravu ishranu.
Moriveda je mesavina brzo rastuce biljke sa visokom hranjivom vrednoscu. Stanovnisto u zemljama u kojima ova biljke uspesno raste, su od davnina otkrili pozitivne osobine ove biljke i njenu primenu u svakodnevnoj upotrebi.
Za nas je narocito lisce i cvece ove biljke od interesa, jer oni imaju najvisu hranjivu vrednost. Oni se vrlo pazljivo obradjuju u prah, kapsule, tablete i razne cajeve.




